Videoterapi

Pris från 100 kr per samtal.
Högkostnadsskydd och frikort gäller.
Gratis under 20 år.

I samarbete med företaget Pratamera erbjuder nu Livanda videoterapi. Behandlingen ingår som en del i den offentliga sjukvården och du betalar därför endast patientavgift*. Det innebär också att behandlingen journalförs. Videoterapi fungerar på samma sätt som om du träffade en psykolog eller terapeut öga mot öga i ett terapirum, men istället sker mötet via videolänk.

Videoterapi - Livanda i samarbete med Pratamera.nu

Det betyder att du kan befinna dig var som helst där det finns en fungerande uppkoppling och få ett stöd som är anpassat till just dig.

Innan själva terapin startar görs alltid en bedömning och kartläggning av dina besvär. Efter det påbörjas terapin om vi gemensamt kommer fram till att det är bästa lösningen för dina besvär. Själva samtalet genomförs via krypterad videolänk i din webbläsare. Det krävs ingen särskild programvara. Direkt efter att en tid bokats får du ett epostmeddelande med instruktioner för hur allt går till. Videosamtalen genomförs av vår samarbetspartner Pratamera.

Videoterapin kan också kombineras med något av Livandas internetbaserade självhjälpsprogram. Vi rekommenderar att det i första hand görs i samråd med terapeuten.

Fördelar med vår videoterapi

 • TERAPI PÅ DINA VILLKOR
  Du kan välja när och där det passar dig bäst att ha terapi.
 • KORTA VÄNTETIDER
 • ANONYMT, PRIVAT OCH SÄKERT
  Du slipper väntrum och att behöva mötas ansikte mot ansikte med andra människor. Du kan sitta var du vill och vara precis som du är. Allt sker krypterat med högsta säkerhet.
 • BASERAT PÅ FORSKNING
  Alla behandlare jobbar med metoder som är vetenskapligt förankrade. KBT, ACT och Mindfulness använder vi oss av.
 • VÄLUTBILDADE OCH ERFARNA BEHANDLARE
 • NÖJDHETSGARANTI
  Vi är måna om att du får bästa möjliga hjälp. Om du är missnöjd med din behandlare kan du få byta utan extra kostnad för dig.

Så går det till

Anmäl ditt intresse genom att fylla i dina kontaktuppgifter nedan. Inom ett par dagar kommer en terapeut att kontakta dig via telefon för att informera dig om terapin samt boka in de första samtalen.

Kontaktformulär:

Namn:

Epost:

Telefon:

Kommentar (max 500 tecken):

* Patientavgift: 100 kr per besök vid kontakt med läkare eller psykolog. Kostnadsfritt vid andra kontakter, t.ex. med psykoterapeut. Alla kontakter kostnadsfria för unga fram till det år man fyller 20 och för äldre personer över 85 år. Frikort gäller - det högkostnadsskydd som börjar gälla när du betalat totalt 1050 kr för besök inom den offentliga sjukvården.