Sundare alkoholvanor

Livandas program "Sundare alkoholvanor" är framtaget för att ge ett stöd för dig som vill förändra dina alkoholvanor. Vårt program bygger på de senaste metoderna inom kognitiv beteendeterapi (KBT), metoder som har visat sig ge mycket bra resultat vid en lång rad problemområden. I programmet arbetar du ungefär som du skulle ha gjort om du besökte en kognitiv beteendeterapeut.

Alkoholvanor

  • 11 olika verktyg baserade på KBT
  • Tillgång till programmet i 15 veckor
  • Tjänsten behandlarstöd tillval
  • Betala via e-faktura eller kort

Pris 545 kr

Köp direkt

Terapiprogrammet

Genom programmet får du tillgång till en rad verktyg som vi hoppas du ska ha hjälp av - oavsett om du har som mål att sluta dricka helt, hitta en nivå för kontrollerat och balanserat drickande eller enbart få mer information. Även om de viktigaste verktygen fokuserar på just alkohol, får du genom programmet även möjlighet att arbeta med tankar, närvaro, kommunikation och annat som man har sett är viktigt för ett ökat välmående. I programmet ingår 11 olika verktyg. Du kan jobba med varje verktyg hur länge du vill men vi rekommenderar att du arbetar med ett verktyg mellan 3 och 5 dagar. Du har tillgång till kursen i 15 veckor.

Internetterapi för sundare alkoholvanor

Formulär och resultat

Under programmets gång för du regelbundet en alkoholdagbok där du registrerar hur mycket du dricker. Utöver det får du med jämna mellanrum fylla i formulär med frågor relaterade till ditt mående och fungerande. Resultatet från dina svar visas sedan i grafisk form. På så sätt kan du följa din utveckling under programmets gång.

Resultatgraf

Behandlarstöd - fråga våra psykologer

Som ett tillval till programmet kan du beställa vår tjänst "Behandlarstöd", som innebär att du har möjlighet att ställa personliga frågor till våra psykologer. Dessa svarar dig personligen via en fråge- och svarsfunktion i programmet, i regel inom 24 timmar (dock ej på helger). Kostnaden för denna tjänst är 1000 kr.