Behandlingsprogram med psykologkontakt

Välj din region för priser

Videoterapi - Livanda i samarbete med Pratamera.nu

Så går det till

Skapa ett ärende på Capio Go genom att klicka på knappen nedan. En webbsida hos Capio öppnas i nytt fönster. Välj där "Starta ditt besök", logga därefter in med mobilt bankID och välj "Starta nytt ärende". Efter det får du välja sökorsak, om du har svårt att välja så välj Psykiska besvär, och får svara på några frågor och får därefter hjälp av en sjuksköterska vidare.

Capio Go - skapa ärende

Mer om tjänsten

I samarbete med Capio Go erbjuder Livanda internetbaserad terapi i kombination med terapeutstöd. Det innebär att du arbetar med ett av Livandas internetbaserade självhjälpsprogram och samtidigt har en veckovis skriftlig kontakt med en legitimerad psykolog. Tillägget av en psykologkontakt har i forskning visat sig leda till betydligt bättre resultat än utan och resultat som är jämförbara med en mer traditionell kontakt med veckovisa besök. Behandlingen kan komplettes med videobesök vid behov, t.ex. om du mår sämre, om ni behöver fördjupa er i något eller om behandlingen behöver anpassas.

Kontakten börjar med att du får svara på några frågor om ditt mående och därefter får hjälp av en sjuksköterska att boka ett första besök med en av Capio Gos psykologer alternativt hjälp vidare till en av Capios vårdcentraler beroende på var du blir bäst hjälpt. I besöket med psykologen får du sedan svara på frågor om din livssituation och dina besvär varpå ni gemensamt diskuterar om Livandas program kan vara hjälpsamt för dig. Val av program och en plan för det läggs upp.

Eftersom hela kontakten är digital och du arbetar med programmet när det passar dig så kan du sitta med det när och var som helst där det finns en fungerande uppkoppling. Behandlingen ingår som en del i den offentliga sjukvården och är därför endast förknippad med en patientavgift i vissa regioner. Själva samtalet genomförs via krypterad videolänk i din webbläsare (vilket inte kräver någon särskild programvara) eller Capios app. Direkt efter att en tid bokats får du ett meddelande med instruktioner för hur allt går till.