Våra deltagares omdömen

I utvärderingarna av våra program berättar deltagare om hur de upplevt att arbeta med programmen och på vilket sätt det har hjälpt dem. Nedan är ett axplock av de synpunkter vi fått in.

“Ett mycket välgjort program! Det var första gången som jag kände att jag inte behöver ändra på mig för att "duga" (vilket de flesta självhjälpsböcker kan få en att tro) utan att istället jobba med att acceptera sig själv som den man är. Att snarare släppa på prestationskraven och kontrollen som jag tidigare trodde var den enda vägen till en bättre självkänsla. Är också mycket nöjd med svaren jag har fått på mina frågor. Gillar humorn i faktaavsnitten.”

“Ett toppenprogram! ”

“Jag är positivt överaskad att programmet lyckas fånga mina problemområden så exakt och att det hela tiden plockar upp bollar som man jobbat med under tidigare avsnitt. Detta har fungerat mycket bättre än när jag har gått hos en terapeut på riktigt. Jag har fått insikter om mina problem som jag inte ens insåg tidigare var ett problem utan trodde det va något positivt för mig, t ex olika beteenden.”

“Jag är supernöjd, programmet har hjälpt mig så mycket att komma ur min ångest och bubblan som jag fastnade i. Det fick mig att inse och ge mig kraft inför vad som behövdes göras för att ta mig ur det. Idag känner jag ingen ångest eller oro efter att ha levt med en överhängande, påtaglig oro och ångest till och från i drygt 1 år och sista halvåret var det värsta jag varit med om någonsin och påverkade hela mitt liv något enormt, jag trodde det var hopplöst att bli glad igen och komma vidare. Hittade sedan livanda och nu känner jag mig som mig själv igen och är på god väg till det liv jag vill leva, känner mig motiverad och glad. Det räddade mitt liv kan man säga :) TACK!! ”

“Jag har uppskattat att kursen är så träffande. Äntligen någon som vet vad det handlar om”

“Jag har mycket mindre ångest idag. Uppskattat: Helheten och bredden i programmet, fick med mycket. Det är en ögonöppnare för livet, man går i dagliga rutiner utan tänka efter men jag fick många träffar på mig själv på beteenden man kan ändra på. Otroligt roligt och lärorikt, tycker alla skulle få ta del av detta. Har rekommenderat detta till alla vänner. Jag mår bättre nu i livet :-) ”

“Jag har mycket mindre ångest idag. Uppskattat: Textavsnitten om citroneffekten, ångestkarusellen och om att vi speglar av varandra. Det var intressant. Det går jag tillbaka och läser i bland.”

“Jag har mycket mindre ångest idag. Uppskattat: JA! De enkla och lättlästa lärorika texterna om hur hjärnan och kroppen reagerar när man har ångest, m.m.”

“Jag har lite mindre ångest idag. Uppskattat: Ångesttankarna där jag fick skriva in hur jag kände när jag tänkte på dem, och hur jag sedan kände efter att jag hade analyserat dem, gjorde väldigt mycket! Sen också när jag skulle "planera in" saker som fick mig att få ångest och sedan utvärdera efter att jag hade gjort dem. Perfekt!”

“Jag har lite mindre ångest idag. Uppskattat: Förklaringsmodeller och konkreta övningar för reflektion.”

“Jag har lite mindre ångest idag. Uppskattat: All fakta ni ger är till stor hjälp, alla förklaringar till beteende och alla exempel har varit till stor nytta då man lättare förstår allt. Ert program har varit till stor hjälp för mig då jag lärt mig tänka annorlunda!!!”

“Min självkänsla är lite bättre idag. Uppskattat: Upplägget med faktasidor och olika teman.”

“Jag har lite mindre ångest idag. Mycket bra program. Personligen saknade jag att jag inte köpte till "psykologstöd". Det skulle jag har gjort, eller kanske jag gör det nu i anslutning till kursen. Får se. Tror att min ångest hade minskat ännu mer om jag hade haft psykologstöd under tiden jag jobbade med programmet. Hade varit bra när någon hade tagit kontakt med mig under programmets gång för att följa upp hur det går, om man har någon fråga eller fundering.... Man kände sig lite ensam med sina uppgifter och programmet - men det hade nog varit annorlunda om jag hade haft tillgång till psykologstöd.”

“Min sömn är mycket bättre idag. Uppskattat: Alla "sidoaktiviteter", såsom stresshantering, mindfulness, acceptans osv, är så himla bra! Det är så oerhört viktigt, grunden till sömnproblemen tar ni verkligen på allvar. Att ta sig an kursen har betytt oerhört mkt positivt för mig, jag kan inte bli mer nöjd!”

“Jag har mycket mindre ångest idag. Uppskattat: alla råd och tips...beskrivningar sóm man känner igen och tips på hur man jobbar med just detta. Helt otroligt bra! Jag har jobbat med flera olika kurser, alltid är det något i alla kurser som man lär sig av...jag plockar lite här och lite där för att utveckla just mig!”

“Min sömn är mycket bättre idag. Uppskattat: Att jag fått kunskap om att tankar som dyker är normala och att de inte går att trolla bort men att man kan jobba med dem och bli lugnare. Samt att jag i stort blivit lugnare av att jag kanske inte måste sova 9tim för att må bra samt att delar av vad jag uppfattat som störande är inom normen. I stort att kunskapen gjort mig tryggare. Tack! :-) Vad som jag antar är skillnad från att träffa en psykolog på riktigt och att få hjälp via er är väl att då blir det inte alltid lika nischat mot exakt mina upplevelser och jag skulle säga att jag tror att detta program kräver i grunden välfungerande och motiverade personer för att orka och ta till sig. Det krävs en hel del av en själv men det skriver ni ju. Jag har lärt mig mycket och kommer åerkomma om sömnen skruvar till sig igen. Lycka till och tack för hjälpen.”

“Min sömn är mycket bättre idag. Uppskattat: Avsnittet som handlade om hur man kan hantera sina (påträngande) tankar. Jag trodde inte att jag någonsin skulle kunna sova bra men tack vare programmet har jag fått redskap att hantera mina sömnproblem. Det har minskat min stress och jag sover mycket bättre. Känner mej piggare och gladare. Jag har också fått hjälp med att hantera och bemöta tankar. Dessutom väldigt smidigt med KBT på nätet. Slipper boka tider m.m. ”

“Jag har mycket mindre ångest idag. Uppskattat: Jag måste säga att allt har kännts relevant, faktadelarna har varit mycket bra. Däremot kapitlet om att hävda sig själv kändes i nuläget inte så akutellt men det kan säkert vara bra i framtida situationer. Kanon med psykologkontakten och att man kunde ladda ner alla avsnitt och moment. Det väldigt avgörande för mig med denna kurs. Jag kände mig helt utelämnad när jag aldrig fick hjälp av någon pga av lånka köer och mådde otroligt dåligt. Men så kom mamma på detta med internet-KBT'n och det hjälpte mycket att bara veta att jag alltid hade någon att skriva till när jag ville. Och att det fanns en plan, jag kunde gå in varje dag och faktiskt göra något och jag märkte att det gav resultat.”

“Nedstämdhet är inte längre ett problem för mig. Uppskattat: ALLT. Att läsa faktaavsnitten, göra övningar - både skrivövningar och avslappningsövningar (vill fortsätta med dem, har inte riktigt kommit igång ännu!). Att få se hur "min kurva" ändrar sig under tidens gång - se tydliga resultat. Samt regelbundenheten, att det kommer nya uppgifter varje vecka, att jag får nya saker att prova och tänka på och skingra mina tankar. Samt att se att jag inte är ensam om att känna mig nedstämd, upplever gemenskap med andra! Och att det kan vara så "enkelt" att ta kontroll över mina tankar! Tusen Tack för stödet! Jag känner tillförsikt och är mer hoppfull inför framtiden, samt har lättare att vara här och nu. En stilla förnöjsamhet bor i min kropp nu! :) Undrar hur detta "redskap" skulle kunna nå ut till fler människor? Ett otroligt bra verktyg att ta till för att förbättra och påverka sitt välbefinnande. Tusen Tack för stödet! Jag känner tillförsikt och är mer hoppfull inför framtiden, samt har lättare att vara här och nu. En stilla förnöjsamhet bor i min kropp nu! :)”

“Min sömn är mycket bättre idag. Uppskattat: Ja, hur man kan ändra sitt tankemönster ,att jag inte är mina tankar! mindfulness och andningsövn. också bra. Är mycket nöjd och lite överraskad att det fungerade. Har haft sömnstörningar väldigt länge och prövat olika metoder (utom medicin) men trodde inte att det hade med mina tankar, min stress och min andning att göra i så stor utsräckning som jag nu förstår att det har. Nu har jag verktyg att ta till om sömnen skulle "strula" igen. ”