Våra deltagares omdömen

I utvärderingarna av våra program berättar deltagare om hur de upplevt att arbeta med programmen och på vilket sätt det har hjälpt dem. Av de deltagare som genomfört hela programmet och svarat på vår utvärdering uppger mer än 90% att de är nöjda eller mycket nöjda med programmet. Nedan är ett axplock av de synpunkter vi fått in.

“Det var roligt med era egna filmer ni lagt in i programmet. Jag fick mig en tankeställare efter varje gång jag tittat. Den sista filmen Ditt observerande jag. Så, bra den var. För det är precis så. För jag är inte där jag var i starten. Det har förändrats efter hand. Och så är hela livet. Men, det såg inte jag just då.”

“Jag gillar att övningarna var "gated", som stressmissbrukare så var det en bra metod för mig att inte rusha igenom programmet.”

“Mycket bra praktexempel och tydliga jämförelser i beskrivningarna. Då och då förklarat på ett lättsamt och lite humoristiskt sätt.”

“Bra upplägg av programmet eftersom det är bara ett övningsverktyg åt gången - man ges tid att gå igenom en sak i taget. Vissa saker återkommer i lite andra skepnader (t.ex. body scan) vilket är bra eftersom träningen hålls igång. Informativ och lättläst fakta till övningarna, vilket gör att man får en större förståelse för sömnproblemen.”

“Programmet har verkligen varit jättebra för mig! Måste hålla det "levande" med att ta tid för att inte falla tillbaka i gamla mönster och tankar. Schemalägga det i vardagen.”

“Jättebra och omfattande genomarbetat program som har gett mig stor behållning. Det var många nya infallsvinklar och aha-upplevelser under programmets gång. Jag tycker också mycket om videoinspelningarna som gav det hela en extra krydda. Grubbelövningen är t ex helt suverän. :-) Jag skulle dock önskar att man fick möjlighet att på något sätt kunna ha kvar materialet efter att kursen är slut, kanske i någon form av häfte? Det gäller både kursens allmänna innehåll och ens egna svar på övningarna. Jag har försökt att skriva ut, men det har trots råden jag fått från er via mail inte fungerat något vidare. I stort så har kursen fått mig att se ljusare på tillvaron och livet har blivit lite lättare. :-) Tack!”

“Jag tycker de program jag gjort hos er är fantastiska! Det är verkligen en hjälp framåt!!!”

“Tanke- och andningsövningar har hjälpt mig mest. Jag kan går över gator idag utan att få panik-känslor. Är medveten om att jag inte ska undvika obehagliga situationer. Istället andas jag djupt och "går på". Tillvänjning passade inte mig, det blev bara konstigt att försöka genomföra.”

“Överlag har programmet varit över förväntan. Ordinarie vård kan inte erbjuda KBT där jag bor så programmet var en räddare i nöden.”

“Upplägget med en verktygslåda där det finns en strukturerad gång tilltalar mig. Bra att man inte kan gå in och öppna alla verktyg på en gång. Hade nog känts frestande att bara ta till mig det som jag för stunden kände behov av, vilket inte hade gett mig helhetstänket!”

“Jag tycker detta har varit ett suveränt program på alla sätt och vis och det har hjälpt mig så mycket och jag hoppas att jag kan vara duktig och fortsätta tänka och agera på det sätt jag nu lärt mig och kommit till underfund med. Det har varit en bra blandning av att läsa fakta och få göra övningar och för mig att även få prata med en psykolog i samband med programmet har varit väldigt hjälpsamt och bra. Jag skulle rekommendera detta program till alla mina kollegor och vänner! ”

“Allt med detta programmet har varit oerhört lärorikt. En del saker är repetition för mig tack vare att jag samtidigt har läst litteratur som på många sätt handlar om samma sak som detta. Jag har inte mått så här bra själsligt som nu på minst 15år :)”

“Programmet har varit mycket bra och användbart. Bra med kortfattad fakta och olika övningar, filmer. Det här programmet passade mig perfekt, jättebra :) Att fylla i formulär varje vecka var också bra, mitt mående blev väldigt tydligt. Formuläret fick mig att inse att jag mår ju ganska bra, bättre än vad jag trodde.”

“Som helhet bra. I mitt fall har jag bättre kunskap och förståelse om sömn, sömnproblem, vad som verkligen är sömnproblem och hur man tacklar problemen. Mycket bra med personlig kontakt i kombination med verktygen. Lättare att få fokus på huvudproblemet och bra som "peptalk".”

“Programmet var väldigt bra och jag har några veckor kvar. Men det är svårt att utmana sig själv i nya situationer och det skapar oro att flytta gränser. Mycket bra!! Roligt också med mycket igenkänning!”

“Pedagogiskt, bra instruktioner. Bra med videosnuttarna. ”

“Mycket bra program! Lättillgängligt och enkelt att använda.Har kunnat använda programmet när det passat mig. Bra att kunna gå tillbaka och fundera/utvärdera vad/hur man tänkt tidigare. Jag kommer att använda fler av era program i framtiden! Jättebra!”