Hantera smärta
Livandas program "Hantera smärta" är inriktat på att ge dig redskap för att bättre hantera smärta och öka din livskvalitet. Vårt program bygger på de senaste metoderna inom kognitiv beteendeterapi (KBT), metoder som har visat sig ge mycket bra resultat vid en lång rad problemområden.
Programmet skall i första hand ses som en ett hjälpmedel för att hantera mindre långvarig smärta (och i vissa fall även minska smärtan) och öka livskvaliteten. Vid svårare problem - kronisk smärta (smärta längre än 6 månader), whiplashproblematik, kronisk trötthet och fibromyalgi - vill vi i första hand se programmet som ett komplement till annan hjälp, och inte som ett alternativ till läkar- eller psykologkontakt.
Hantera smärta
- 8 olika avsnitt med fakta och övningar baserade på KBT
- Tillgång till programmet i 12 veckor
- Tjänsten behandlarstöd tillval
- Betala via e-faktura eller kort
Terapiprogrammet
I programmet arbetar du ungefär som du skulle ha gjort om du besökte en kognitiv beteendeterapeut. Programmet är upplagt på 8 avsnitt som du till viss del kan genomföra i din egen takt - även om vi rekommenderar att man genomför ungefär ett avsnitt per vecka. Du har tillgång till programmet under 12 veckor. Du kan arbeta helt och hållet på datorn eller ladda hem och skriva ut allt material.
Genom hela programmet har du tillgång till fakta om smärta och smärthantering. Uppgiftsavdelningen är det mest centrala i programmet. Du arbetar med en eller två uppgifter per avsnitt. Vi rekommenderar att du använder ungefär en vecka till varje uppgift - även om vissa uppgifter kan ta längre tid. För att programmet ska fungera som bäst rekommenderar vi att du försöker avsätta en tid (ca 20 - 30 min) varje dag till att fundera och arbeta med uppgifterna. Under programmets gång kan du se hur ditt mående förändras över tid i grafisk form.

Programmets innehåll
Priser
Behandlarstöd - fråga våra psykologer
Som ett tillval till programmet kan du beställa vår tjänst "Behandlarstöd", som innebär att du har möjlighet att ställa personliga frågor till våra psykologer. Dessutom kan du läsa våra svar på andra deltagares frågor (i de fall dessa är av allmänt intresse) i vår frågebank.